România donează Moldovei 200.000 de doze de vaccin COVID-19. Prima tranșă va pleca spre Chișinău

Vaccinurile COVID. Foto: Pixabay
Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că Guvernul a aprobat donarea a 200.000 de doze de vaccin COVID pentru imunizarea personalului medical din Republica Moldova. Prima tranșă va pleca în curând: 

„Guvernul României a aprobat astăzi ordonanța de urgență care permite Ministerul Sanatatii să doneze 20.000 de doze (prima tranșă din cele 200.000 de doze) de vaccin Republicii Moldova. Prima tranșă va pleca zilele următoare la Chișinău pentru imunizarea personalului medical. 

Inițiativa a aparținut Președintelui României, Klaus Iohannis.

Felicitări Ministerului responsabil din Republica Moldova, în special doamnei Tatiana Zatic.

Las aici de asemenea fotografia omului cu care echipa mea a vorbit probabil cel mai des în ultimele săptămâni - doamna Dr. Ala Nemerenco, fosta mea colegă din 2016, apoi ministru al sănătății în Republica Moldova, actual consilier al doamnei Președinte Maia Sandu.

Este cu siguranță doar începutul unei frumoase colaborări. Mai avem multe de făcut împreună”, a arătat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, pe pagina sa de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel