Românii, vaccinați în mașină ca Arnold Schwarzenegger. Dr Valeriu Gheorghiță, explicații

Arnold Schwarzenegger. Foto: Twitter
Modelul american de vaccinare în mașină în centre de tip drive-thru (drive-through) făcut celebru după ce actori precum Arnold Schwarzenegger sau Anthony Hopkins, va fi adoptat și în România, a anunțat coordonatorul CNCAV, col dr Valeriu Gheorghiță. 

„Centrele de tip „drive-thru” (drive-through) sunt prevăzute pentru a treia etapă. În perioada următoare vom identifica locațiile potrivite și, eventual, orașele în care vom lua în calcul înființarea unui astfel de centru de tip „drive thru”, pe de o parte, pe de altă parte, prioritatea noastră imediată este legată de operaționalizarea centrelor mobile de vaccinare care să asigure vaccinarea celor din mediul rural, a persoanelor care nu au acces de vaccinare fix”, a precizat col dr Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă.

În ianuarie, celebrul actor Arnold Schwarzenegger s-a vaccinat din mașină și a avut un mesaj rupt din filmul „Terminator” pentru cei care ezită să se vaccineze. 

Replica sa a fost „Come with me if you want to live!” ceea ce înseamnă „Vino cu mine dacă vrei să trăiești!”. 

SUA care are o populație de peste 328 de milioane de oameni folosește și această metodă de vaccinare - amplasarea de centre mobile în parcări - pentru că speră să acelereze campania națională de imunizare contra COVID-19, astfel încât până la în mai-iunie mare parte din populație să fie vaccinată pentru a atinge imunitatea de turmă, notează healthline.com

Conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), peste 96,4 milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului au fost livrate centrelor de sănătate din toată țara. Dintre acestea, până ieri fuseseră administrate aproximativ 76,9 milioane de doze. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel