Rujeolă. 82 de noi cazuri în ultima săptămână

INS a prezentat cifre îngrijorătoare cu privire la cazurile de rujeolă din România.

Un număr de 82 de noi cazuri de rujeolă au fost confirmate în şapte judeţe, în perioada 27 - 31 august, potrivit datelor elaborate de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) şi publicate pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Potrivit sursei citate, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până la data de 31 august este 15.109, din care 59 de decese.

Cele mai multe cazuri, în Botoșani

În ultima săptămână, cele 82 de cazuri nou confirmate au fost înregistrate astfel: Botoşani (25), Giurgiu (22), Prahova (21), Buzău (7), Bihor (5), Braşov (1) şi Brăila (1).

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Potrivit sursei citate, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare. Pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă (pojar), boala este mortală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel