Rujeolă, Suceava: 20 de cazuri în aprilie

Foto: CDC
Rujeolă: în județul Suceava s-au înregistrat 20 de cazuri, până acum, în aprilie. Pacienţii diagnosticaţi cu rujeolă au vârste între câteva luni şi 14 ani.

În primele trei luni ale anului s-au înregistrat 28 de cazuri de rujeolă în Județul Suceava. 20 doar în jumătatea lunii aprilie, a declarat presei directorul DSP Suceava, Liliana Grădinariu, citată de Agerpres.

Cele 28 de cazuri provin din localitățile Rădăuţi, Cîmpulung Moldovenesc, Vama şi Pojorâta. Oficialul mai precizează că în acest an s-au înregistrat două focare familiale, ambele în Rădăuţi, unde copiii diagnosticaţi nu au fost vaccinați împotriva rujeolei fiindcă părinții nu au fost de acord.

DSP Suceava dispune în depozitul instituţiei de 10.895 de doze de vaccin antirujeolic.

În 2018 s-au înregistrat 213 cazuri de rujeolă și 2 decese la un copil de 7 luni și altul de 2 ani, în județul Suceava.
După Neamț și Sălaj, Suceava e al treilea județ cu cele mai numeroase cazuri de rujeolă, arată datelor Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ce este rujeola

Rujeola este o boală respiratorie severă, produsă de un virus, foarte contagioasă, uneori mortală, care debutează ca o răceală banală cu febră mare, secreţii nazale, ochi înroşiţi şi erupţie măruntă pe pielea feţei, a capului, iar apoi se extinde pe restul corpului.

Vaccinarea este singura metodă de prevenire a îmbolnăvirilor cu această boală extrem de contagioasă şi se recomandă copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 11 luni, cu revaccinare la vârsta de 1 an şi, ulterior, la vârsta de 5 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel