Sănătate mentală, cu ce ajută să locuiești pe malul mării

Relaxare
Oamenii care au case pe malurile mărilor, fie că sunt bogați, fie săraci, s-ar bucura de o sănătate mentală mai bună decât ceilalți, susține un studiu.

Sănătate mentală, mare. "Cercetările noastre sugerează, pentru prima dată, că oamenii din gospodăriile sărace care trăiesc aproape de coastă prezintă mai puține simptome ale tulburărilor de sănătate mintală", a declarat cercetătorul Jo Garrett de la Universitatea din Exeter. În opinia acestuia, zona mării ar fi benefică pentru sănătate mentală a celor avuți și a celor modești.

Echipa de cercetare a analizat răspunsurile oferite într-un chestionar de aproape 26.000 de persoane care au luat parte la Sondajul de sănătate pentru Anglia. Anchetatorii au comparat sănătatea oamenilor cu apropierea lor de coastă și au descoperit că oamenii care locuiesc în orașe și metropole din apropierea coastei au raportat că ar avea o sănătate mentală mai bună, indiferent de starea materială și venituri, potrivit webmd și sciencedaily.

Sănătate mentală, mare. Măsuri pe viitor

Psihologul englez Mathew White afirmă că studiul cercetătorilor ar fi bine să impulsioneze eforturile guvernelor să protejeze și încurajeze folosirea spațiilor de coastă marine: "Trebuie să îi ajutăm pe factorii de decizie să înțeleagă cum să maximizeze avantajele pentru bunăstarea spațiilor albastre din orașe și orașe și să ne asigurăm că accesul este corect și inclusiv pentru toată lumea".

În Anglia, 1 din 6 adulți suferă de anxietate mentală și depresie și sunt mai probabil din familii sărace, au remarcat autorii studiului. Cercetarea a fost publicată pe 30 septembrie în revista Health and Place.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel