SANIMED: explicații privind contractul pentru MĂȘTI FFP2 și FFP3 pentru spitale

Coronavirus, echipament de protectie. Foto: MTI
Pentru a lămuri situația creată de știrile false difuzate în mass-media românească referitoare la importul de echipamente de protecție MĂȘTI FFP2 și FFP3, reprezentanții Sanimed Internațional Impex SRL și Romwine&Cofee SRL fac următoarele precizări

Urmare a articolelor apărute în presă on-line și a unei emisiuni TV din seară zilei de 24 martie 2020 reprezentanții Sanimed Internațional Impex SRL și Romwine&Cofee SRL fac următoarele precizări privind situația reală:

- Firma Romwine & Cofee SRL este distribuitor al Sanimed Internațional Impex SRL, făcând parte dintr-un grup de firme ce activează de douăzeci de ani pe piață medicală din România.

- Sanimed Internațional Impex SRL este singurul producător de medii de cultură pentru diagnostic de laborator, în special pentru diagnosticul tuberculozei și un partener strategic al statului în această perioada grea prin care trece întreagă planetă, fiind unicul producător de mediu de transport pentru probele de Covid 19.

- În dată de 11 martie 2020 Firma Romwine & Cofee SRL a participat la Procedura inițiată de ONAC pentru Achiziția echipamente de protecție cu nr.anunț 1689/CN/10.03.2020.

- În urmă Procedurii, oferta noastră a fost declarată câștigătoare, prețurile ofertate de către Societatea noastră fiind sub prețul mediu estimat de către ONAC respectiv 21,9 lei pentru FFP2 și 31,9 lei pentru FFP3 față de prețul estimat de către ONAC de 24,59 lei pentru FFP2 și 32,99 lei pentru FFP3. Menționăm că ne-am asumat și livrarea cantităților ofertate în max.35 zile.

- În dată de 20.03.2020 am încheiat cu IGSU contractul subsecvent pentru o cantitate de 795.000 măști FFP2 la o valoare fără TVA de 17.410.500 lei și 875.000 măști FFP3 la o valoare de 27.912.500 lei fără TVA, produsele urmând a fi livrate etapizat în max.35 zile.

- În dată de 23.03.2020, cu eforturi foarte mari au fost livrate primele 100.000 măști (50.000 FFP2 și 50.000 FFP3) către IGSU. A fost emisă factură de avans de 30% din valoarea contractelor fără TVA, însă până la dată prezenței nu au fost încasați banii.

- Considerăm că articolele apărute în presă sunt nu numai defeimătoare la adresa grupului Sanimed Internațional Impex SRL dar pot și pune în pericol bună derulare a Contractelor de Furnizare, acest fapt ducând la stoparea importului de Măști FFP2 și FFP3 în România. În momentul de față grupul Sanimed este singură companie care a obținut Autorizația de Import de Măști FFP2 și FFP3.

- Nu în ultimul rând menționăm eforturile atât umane cât și investiționale depuse de echipa Sanimed Internațional Impex SRL în calitate de importator direct, în colaborare cu Camera de Comerț Româno-Turcă și Ministerul Sănătății pentru încheierea Contractului cu cel mai mare producător de măști din Europa și obținerea Autorizațiilor necesare pentru exportul măștilor din Republica Turcia.

- Prima urgență era aducerea măștilor în România și livrarea cantităților din Contract deoarece la momentul prezenței piețele de produse de acest gen sunt complet blocate.

- Calitatea produselor este peste media celor existente pe piață, acest lucru putând fi confirmat de utilizatorii din spitale care deja le folosesc. Măștile FFP2 și FFP3 ajung la cadrele medicale din spitale iar în situația când sunt de slabă calitate acestea pot provoca răni, escare.

- În situația în care informațiile eronate apărute în presă ajung în posesia partenerilor din Republica Turcia acest fapt ar putea pune în pericol relația contractuală existența între grupul Sanimed și firma producătoare MFA anulându-se în același timp acordul existent pentru exportul de măști FFP2 și FFP3 către România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel