Sanofi cumpără cu 2,5 miliarde de dolari firma de biotehnologie Synthorx
09 dec 2019 / 12:35
Sanofi a anunțat că va achiziționa firma americană de biotehnologie Synthorx, la un preț de 2,5 miliarde de dolari.
de  Adisa Codruț
Sanofi

Sanofi a anunțat luni achiziționarea firmei americane de biotehnologie Synthorx, într-o tranzacție în numerar evaluată la aproximativ 2,5 miliarde de dolari, menită să extindă gama de medicamente pentru tratarea cancerului și a bolilor autoimune comercializată de compania franceză.

Conform acordului, Sanofi s-a oferit să cumpere toate acțiunile comune ale Synthorx la prețul de 68 dolari per titlu, în numerar, o primă de 172% față de prețul acțiunilor Synthorx la închiderea ședinței bursiere din 6 decembrie.

Tranzacția este în linie cu planul de revizuire strategică demarat de noul director general al Sanofi, Paul Hudson, care și-a preluat atribuțiile la 1 septembrie.

Surse care au dorit să-și păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că Sanofi ia în considerare o societate mixtă sau o vânzare în cadrul opțiunilor privind divizia sa de produse de îngrijire a sănătății.

Indiciile privind noua strategie au apărut săptămâna trecută, când Sanofi a anunțat vânzarea diviziei sale Seprafilm către Baxter International pentru 350 de milioane de dolari în numerar, notează Agerpres.

Sanofi este prezentă și pe piața din România.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?