SAPROPTERINUM – prospect
03 sep 2020 / 17:31
SAPROPTERINUM – prospect. Acţiune: Variantă sintetică a 6R-tetrahidrobiopterinei naturale, care este un cofactor al hidroxilazelor fenilalaninei, tirozinei şi triptofanului.
de  DCMedical Team
Foto: Pixabay

SAPROPTERINUM – prospect

Denumire comercială: KUVAN

Forma: comprimate solubile

Indicație: Tratamentul hiperfenilalaninemiei la pacienţii adulţi şi copii cu vârstă de 4 ani sau peste cu fenilcetonurie (FCU), care au fost identificaţi că răspund la un astfel de tratament. Tratamentul hiperfenilalaninemiei la pacienţii adulţi şi copii cu deficit de tetrahidrobiopterină (BH4) care au fost identificaţi că răspund la un astfel de tratament.

Contraindicații: Hipersensibilitate. 

Atenție: Pacienţii trebuie să continue dieta restrictivă în fenilalanină şi să efectueze evaluări clinice regulate (cum ar fi monitorizarea concentraţiilor plasmatice de fenilalanină şi tirozină, a aportului alimentar şi dezvoltării psihomotorii). Precauţie la pacienţii cu predispoziţie la convulsii, la pacienţii sub tratament cu levodopa şi la gravide. Nu se utilizează pe perioada alăptării.

Reacții adverse: Foarte frecvente: cefalee, rinoree. Frecvente: durere faringo-laringeală, congestie nazală, tuse; diaree, vărsături, durere abdominală; hipofenilalaninemie.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?