Sarcină, săptămâna 1. Primele simptome

Sarcină
Unele femei nu au simptome de sarcină în săptămâna 1, în timp ce altele pot prezenta simptome precum oboseală, sensibilitate la nivelul sânilor și crampe.

 

Concepția sau fertilizarea are loc atunci când ovarul eliberează un ovul (ovulație), iar un spermatozoid îl fertilizează. Acest lucru se poate întâmpla la aproximativ 14 zile după începerea ciclului menstrual.

Experții afirmă că implantarea începe la aproximativ 6-7 zile după concepție. Acesta este momentul în care oul fertilizat se atașează de mucoasa uterului. Această mișcare a oului poate descompune vasele de sânge din peretele uterului, ceea ce poate provoca sângerări ușoare și crampe.

Sângerare


Sângerarea prin implantare este un semn precoce al sarcinii. Nu este ca o perioadă menstruală. În schimb, sângerarea ușoară poate implica o singură pată de sânge sau o cantitate mică de scurgere roz. 

Crampe


Femeile pot simți, de asemenea, crampe ușoare, pe măsură ce embrionul se atașează de peretele uterului. Femeile pot simți aceste crampe în abdomen, pelvis sau zona lombară. 

Crampele se pot simți ca o senzație de furnicături sau înțepături. Unele femei experimentează doar câteva crampe minore, în timp ce altele pot simți ocazional disconfort care apare și trece peste câteva zile. 

 

 

Simptome sarcină - săptămâna 1

Simptomele sarcinii în săptămâna 1 sunt diferite pentru fiecare femeie și pentru fiecare sarcină. Potrivit Biroului pentru sănătatea femeilor, cel mai frecvent prim semn al sarcinii este lipsa menstruației.

Alte simptome precoce ale sarcinii includ:

greață cu sau fără vărsături
modificări ale sânilor, incluzând sensibilitate, umflătur, furnicături sau venele albastre vizibile
urinare frecventa
durere de cap
creșterea temperaturii bazale a corpului
balonare sau gaze
crampe pelviene ușoare sau disconfort fără sângerare
oboseală 
iritabilitate sau schimbări ale dispoziției
pofte de mâncare sau aversiuni
un simț al mirosului sporit
gust metalic în gură

Nu toate aceste simptome sunt unice pentru sarcină. De asemenea, este important să rețineți că sarcina timpurie nu provoacă întotdeauna simptome vizibile.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel