Sarcomul alveolar, medicamentul experimental care l-ar putea reduce

Sarcomul
Sarcomul alveolar ar putea fi redus cu ajutorul unui medicament experimental. Cercetătorii au stabilit că medicamentul are efecte benefice.

Un medicament experimental ar putea trata un tip rar de cancer care afectează de obicei membrele, a arătat un studiu clinic condus de Institute of Cancer Research, Londra.

Studiul este important pentur că ar putea duce la un nou tratament foarte necesar pentru pacienții cu sarcom alveolar al țesuturilor moi (ASPS), care tinde să afecteze adulții mai tineri și nu răspunde bine la tratamentele existente.

În cadrul procesului, o echipă condusă de cercetătorii Institutului de Cercetare a Cancerului (ICR) a testat dacă cediranib, care blochează creșterea vaselor de sânge, ar putea fi eficient pentru sarcomul alveolar al țesuturilor moi.

Tumori reduse cu 8%

Aproximativ 48 de pacienți din 10 spitale din Marea Britanie, Spania și Australia au luat parte la procesul de faza II, numit CASPS. Rezultatele au fost publicate în The Lancet Oncology.

Procesul a fost finanțat de o serie de surse, inclusiv Cancer Research UK și compania care deține drepturile de a dezvolta cediranib (numele de marcă recentin).

Pacienții la care boala s-a răspândit deja în alte părți ale corpului și a progresat recent, au fost alocați să primească cediranib sau placebo timp de 24 de săptămâni.

Pentru a măsura dacă cediranib aduce beneficii pacienților, cercetătorii au analizat modificarea sumei diametrelor tumorilor selectate care s-au răspândit de pe locul inițial.

În măsurarea dimensiunii tumorii selectate, pacienții care au luat cediranib au avut o reducere medie de 8% după 24 de săptămâni, comparativ cu o creștere medie de 13% pentru pacienții care au luat placebo.

Beneficii semnificative

Profesorul care a condus studiul, Judith Bis, de la Clinical Trials and Statistics Unit at the ICR, a spus: „Stdiul nostru propune o serie de răspunsuri la întrebarea dacă cediranib aduce sau nu benficii pacienților cu sarcom al țesuturilor moi, care în general afectează pacienții tineri. Este o înterbare importantă pentru că opțiunile de tratament sunt limitate și chimioterapia convenținală n ueste eficientă în aceste cancere”.

Efecte semnificative

Folosind datele din studiu, are ne permite să monitorizăm tratamentul pest 24 de săptămâni, am constatat că cediranib chiar are efecte clinice semnificative benefice pentru pacienții cu sarcom de țesuturi moi și poate juca un rol imortant în managementul boii pe termen lung. Sperăm ca acest studiu, de asemenea, să conducă la alte studii care să folosească cediranib în sarcomul țesuturilor moi și alte tipuri de sarcom, pe lângă alte posibile tratamente”.

Co-liderul procesului, Ian Judson, profesor de farmacologie a cancerului la ICR și fost consultant la spitalul partener al ICR Royal Marsden NHS Foundation Trust, a declarat: „Există prea puține tratamente pentru multe tipuri de sarcom și dezvoltarea de noi opțiuni pentru pacienții sunt prea rare. Acest studiu oferă o nouă speranță pentru adulții în cea mai mare parte tineri cu acest tip de sarcom rar și a fost plăcut să descoperim că medicamentul oferă o nouă opțiune posibilă care ar putea ajuta în gestionarea bolii lor."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel