Scandalul chirurgului impostor schimbă legea. Anunțul făcut de Sorina Pintea

Spitalul din Sinaia a fost verificat, neanunțat, de ministrul Sănătății
Scandalul chirurgului impostor Matteo Politi - Matthew Mode va duce la modificarea reglementărilor în vigoare. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, luni, după audierile de la Comisia de Buget-Finanțe că va emite un ordin care modifica modul în care funcționează cabinetele medicilor esteticieni, pentru siguranța pacienților.

Ordinul pe care ministrul Sănătății Sorina Pintea intenționează să-l dea, după ce s-a consumtat cu membrii Comisiei de chirurgie plastică și reparatorie de la Minister, va stipula competențele medicilor esteticieni și obligativitatea ca fiecare cabinet să prezinte, atunci când este solicitată autorizația de funcționare, și un document privind calificarea acestora.

„Am propus un act normativ care să statueze foarte clar care sunt competențele medicilor pe această specialitate. (...) Astăzi a fost o ședință legată de acest subiect și de asemenea o ședință comună cu Comisia de Anestezie legată de adoptarea ghidului european al marilor arși. Medicii de la nivelul ambelor comisii au stabilit criteriile privind marele ars, iar pe de altă parte, membrii comisiei de chirurgie plastică au stabilit foarte clar care sunt specialitățile care vor putea face procedurile legate de chirurgia estetică. Aceste lucruri vor face obiectul unui act normativ, a ordin de ministru care va apărea curând. Încă se definitivează niște aspecte legale. (...) Fiecare cabinet medical obține din partea DSP autorizație de funcționare. (...) Vom introduce expres în acel act normativ obligativitatea ca la obținerea autorizației de funcționare să se depună și un document, un dosar privind calificarea personalului. Noi le vom menționa, astfel încât, când un cabinet se va autoriza, vom ști sigur că va avea și resursa umană corespunzătoare", a declarat Pintea, la Parlament.

Colegiul Medicilor, pus să-și actualizeze baza de date

Întrebată cum își pot da seama pacienții că medicul care urmează să îi consulte sau să îi opereze are toate documentele necesare și valabile, având în vedere că baza de date a Colegiului Medicilor nu este actualizată, ea a spus: „Asta este o lacună a sistemului informatic al Colegiului Medicilor, dar care se va rezolva".

Citește și asta: Ce vor păți clinicile care nu se conformează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel