Scapă DEFINITIV de părul alb cu aceste două ingrediente

Este normal ca nuanța părului să se schimbe, pe măsură ce oamenii îmbătrânesc. Dar părul alb poate apărea aproape în orice moment al vieții. Chiar și adolescenții și persoanele de 20 de ani pot observa fire de păr alb.

Cauze ale părului alb

 

1. Carență de vitamine

Orice deficiență de vitamina B-6, B-12, biotină, vitamina D sau vitamina E poate contribui la albirea părului.

2. Genetica

Albirea prematură a părului este în mare parte legată de genetică, potrivit unui raport din 2013, publicat în Indian Journal of Dermatology, Venereology and Leprology.

3. Stresul oxidativ

În timp ce griul este în mare parte genetic, stresul oxidativ din organism poate juca un rol atunci când procesul are loc prematur.

Stresul oxidativ provoacă dezechilibre atunci când antioxidanții nu sunt suficienți pentru a contracara efectele dăunătoare ale radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt molecule instabile care deteriorează celulele, contribuind la îmbătrânire și boli.

Prea mult stres oxidativ poate favoriza dezvoltarea bolilor, inclusiv vitiligo.

4. Anumite afecțiuni medicale

Unele afecțiuni medicale, inclusiv boli autoimune, pot duce la albirea părului. De fapt, cercetările publicate în 2008 au arătat o legătură între anomaliile părului și disfuncția tiroidiană.

5. Fumatul

Un studiu din 2013, raportat în Jurnalul italian de dermatologie online, arată că fumătorii au de 2 1/2 ori mai multe șanse să înceapă să albească înainte de 30 de ani. 

Cum poți combate albirea părului

Ai nevoie de:

- ulei de cocos bio (cantitatea depinde de lungimea părului)

- 3 lingurițe zeamă de lămâie proaspată

Mod de preparare

Amestecă ingredientele până obții o compoziție omogenă. Aplic-o pe toată lungimea părului și masează scalpul. Stai așa cel puțin o oră, apoi spală-ți părul cu șampon. Repetă tratamentul cel puțin o dată pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel