Screening medical gratuit, în județul Covasna. Peste 400 de persoane au fost beneficiari

Consultații
Peste 400 de persoane din județul Covasna au beneficiat de un screening medical gratuit, derulat de medicii din județ și specialiști din Ungaria.

Un program gratuit de screening medical a fost derulat luna aceasta de medici de la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Georghe și specialiști din Ungaria. Beneficiarii au fost peste 400 de persoane din Boroșneu Mare și împrejurimi, potrivit agerpres.ro, care îl citează pe președintele Consiliului Județean Covasna, Tamas Sandor.

"Foarte mulţi tineri au participat la screeningul medical din comuna Boroşneu, care s-a derulat pe parcursul unei săptămâni întregi. Eu cred că prevenţia este cheia sănătăţii. (...) Oamenii au fost deschişi, au fost peste 1.200 de teste, asta însemnând peste 400 de cetăţeni care s-au prezentat la consultaţii.

Din anul 2013, în fiecare an avem câte un screening sau chiar două în diverse localităţi din judeţ, în colaborare cu medicii de familie, cu Spitalul Judeţean de Urgenţă şi specialişti din Ungaria, din Szolnok şi Kecskemét", a menţionat Tamas Sandor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, din anul 2013 şi până în prezent, aproape 10.000 de covăsneni au beneficiat de consultaţii de specialitate în domeniile medicină internă, ORL, gastroenterologie, neurologie, cardiologie, ginecologie, chirurgie, pneumologie, precum şi examinări EKG şi ecografice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel