Se închide secția Zerlendi de la Institutul Marius Nasta. Condițiile nu erau sigure pentru pacienți

Începând de astăzi Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta închide secția exterioare Zerlendi.

Sediul Zerlendi al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta are clădiri extrem de vechi având peste 100 de ani.

Potrivit conducerii unității spitalicești, renovarea sediul presupune lucrari de consolidare care ar duce la un cost extrem de mare. 

 

Asfel că, Ministerul Sănătății a aprobat demersul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta de construire a unei clădiri noi, prin aprobarea studiului de prefezabilitate. 

 

"Situația secției Zerlendi a fost intens mediatizată, este cunoscută de angajații și pacienții institutului de mulți ani și a fost prezentată publicului larg de către dv. mass-media. Așa cum se știe și am precizat de mai multe ori, condițiile de cazare oferite în secția Zerlendi nu sunt proprii unui spital funcțional în anul 2020, așa că împreună cu Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică s-a decis că închiderea sediului Zerlendi este cea mai bună opțiune pentru protecția pacienților și a salariaților institutului", a declarat Dr. Beatrice Mahler Manager Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta

 

De azi 01.07.2020 140 de paturi, jumătate destinate pacientului cu afecțiuni pneumologice și jumătate pacientului cu tuberculoză sunt cu activitate suspendată.


"În Institutul Marius Nasta se vor face eforturi suplimentare pentru ca minusul de paturi din cauza închiderii secției Zerlendi să afecteze cât mai puțin tratamentul oferit pacienților cu afecțiuni respiratorii care sunt diagnosticați, tratați și monitorizați în institut.
Situația închiderii secției Zerlendi s-a discutat ieri cu dl ministru al Sănătății, dr Nelu Tătaru care ne-a precizat că se va implica în găsirea de soluții pentru rezolvarea acestei situații și că problematica pacientului cu afecțiuni respiratorii va fi prioritară pentru Ministerului Sănătații, mai ales în contextul pandemiei de COVID care lasă sechele asupra funcției pulmonare, iar acești pacienți vor avea nevoie de reevaluare pneumologică", a mai spus conducerea spitalului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel