Secretul longevității. Ce trebuie să faci pentru o viață lungă și fericită

Bătrânețe    FOTO: pexels.com
Secretul longevității ar putea fi generozitatea, sugerează un studiu. 

Ori de câte ori auzi o poveste despre persoane care au trăit până la cel puțin 100 de ani, observi că toți au avut ceva în comun. Nu este vorba despre o dietă anume, ci despre o trăsătură de caracter. 

Cercetătorii de la Institutul Max Planck pentru Cercetări Demografice din Germania au publicat recent un studiu în jurnalul medical Proceedings of the National Academy of Sciences, unde au descoperit că societățile în care membrii aveau grijă unii de alții și se sprijineau, trăiau mai mult decât alții.

Practic, cu cât dai mai mult, cu atât poți trăi mai mult.


Studiul - condus de cercetătorii Fanny Kluge și Tobias Vogt - a compilat date din 34 de țări, din proiectul National Transfer Accounts, pentru a vedea cum s-a redistribuit bogăția în diferite culturi. Regiuni precum America de Sud și-au împărțit mai mult de 60% din venitul mediu de viață cu alții, ceea ce le-a dat rate de mortalitate mai mici în comparație cu alte regiuni, cum ar fi Africa subsahariană, care a înregistrat cea mai mare rată a mortalității din țările studiate, datorită partajării reduse.

Alte locuri - cum ar fi Europa de Vest, Australia, Japonia și Taiwan - au înregistrat unele dintre ratele cele mai scăzute ale mortalității. Privind în Franța și Japonia, media cetățenilor împart aproximativ 68-69% din veniturile pe viață, potrivit studiului. Atunci când comparăm Franța și Japonia cu țări precum China sau Turcia, riscul de a muri pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani este 50%- 50% în anul următor.

Cetățenii din China și Turcia redistribuie aproximativ 44% și 48% din veniturile lor, conform studiului.

„Ceea ce mi se pare deosebit de interesant este că relația dintre generozitate și venitul pe viață pe care am descris-o nu depinde dacă beneficiile provin de la stat sau de la familia mai largă”, arată autorii studiului. 


Dacă împărțirea bunurilor este cheia fericirii și a vieții mai lungi, de ce nu o fac mai mulți oameni? Acesta nu este primul studiu care leagă fericirea de o calitate mai bună a vieții. Un studiu a constatat că persoanele în vârstă au cu 35% mai puține șanse de a muri dacă sunt fericite, entuziasmate sau mulțumite.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel