Secție provizorie de ATI COVID la Spitalul Județean Neamț. O nouă secție, într-o lună și jumătate

Foto: MAPN
O secție provizorie de ATI funcționează la Spitalul Județean Neamț. Pacienții COVID, în stare critică, sunt tratați la etajul 5, cu trei etaje mai sus față de locul unde s-a produs incendiu din cauza căruia au murit 12 persoane.

Spitalul Județean de Urgentă din Piatra Neamț primește din nou pacienți infectați cu COVID-19, în stare gravă, după ce în unitatea medicală a fost amenajată o nouă secție de Terapie Intensivă care va funcționa provizoriu la etajul 5.

Noua secție, care va funcționa temporar, până la finalizarea secției definitive, are o capacitate de 9 paturi, și are avizele DSP și ISU. Aceasta va găzdui bolnavi în stare gravă cel mult 1 lună și jumătate, întrucât autoritățile au identificat deja un alt spațiu pentru Terapie Intensivă, care poate funcționa definitiv, într-o clădire care aparține Spitalului de Urgență, în administrarea Consiliului Județean Neamț.

Acest spațiu cu o capacitate de 17 locuri mai are nevoie de lucrări care vor dura cel mult 2 luni, susțin autoritățile.

Ancheta continuă după tragedia de săptămâna trecută. Se pare că incendiul s-ar fi produs din cauza unei defecțiuni la instalația electrică, însă anchetatorii nu au stabilit deocamdată dacă a fost vorba despre un scurt circuit apărut la o priză, ca urmare a suprasolicitării instalației, sau în interiorul unui injectomat, notează B1 TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel