Semnal de alarmă: persoanele vaccinate pot transmite virusul

Un medic britanic trage un semnal de alarmă și spune că virusul poate fi transmis mai departe de către persoanele imunizate, chiar dacă acestea nu vor fi afectate. Acesta este motivul pentru care, spune el, măsurile vor trebui respectate chiar și după vaccinare.

Autoritățile care cercetează fenomenul în Israel au sugerat că o doză unică de vaccin nu este atât de eficientă pe cât se așteptau. Avertismentul vine din partea unui medic britanic, cel care susține că cercetătorii nu cunosc deocamdată impactul vaccinului asupra transmiterii bolii.
Totodată, acesta mai susține că niciodată un vaccin nu a avut eficiență de 100%, așadar nici vaccinul împotriva COVID-19 nu are protecție garantată. Mai exact, oamenii pot contracta în continuare virusul în primele 2-3 săptămâni după prima doză de vaccin, și indicat ar fi să se aștepte cel puțin 2-3 săptămâni pentru ca un răspuns imun să se dezvolte pe deplin, în special la persoanele în vârstă. 
Mai mult decât atât, medicul britanic mai spune că și după rapelul vaccinului, virusul SARS-CoV-2 poate fi transmis cu ușurință, citează Antena 3. 
Săptămâna trecută, autoritățile care cercetează fenomenul în Israel au sugerat că o doză unica de vaccin Pfizer ar putea să nu fie la fel de eficientă cum se credea, și asta pentru că, în ciuda imunizării, virusul poate fi contractat. 
Cu toate acestea, cei care ajung în această situație vor dezvolta forme ușoare sau chiar asimptomatice ale bolii față de persoanele care nu au făcut nicio doză. 
Principalul expert epidemiologic din SUA, medicul Anthony Fauci, susține că vaccinurile anti-COVID-19 care se găsesc în prezent pe piaţă nu sunt la fel de eficiente împotriva unora dintre noile tulpini ale coronavirusului, potrivit ultimelor date.
Totodată, Fauci a declarat că, deşi tratamentele nu sunt la fel de eficiente, pot oferi în continuare un grad semnificativ de protecţie, fapt ce reconfirmă importanţa vaccinurilor în ceea ce priveşte terminarea pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel