Semne ale deficienței de fier. Cum le recunoști

Deficiența de fier
Fierul este o substanță importantă de care organismul are nevoie în cantități mici. Deficitul de fier duce la anemie și alte probleme.

Necesar pentru sănătatea globulelor roșii și a proteinelor musculare, fierul este indispensabil pentru funcționarea celulelor corpului. Un adult are nevoie de aproximativ 3-4 grame. Majoritatea fierului din corp se găsește în celulele roșii din sânge, dar și în anumite enzime. Deficitul de fier este starea în care există mai puțin fier disponibil pentru utilizare decât este necesar. Lipsa fierului duce la anemia care determină oboseală crescută, uneori respirație crescută sau chiar insuficiență cardiacă.

Semnele unei deficiențe de fier sunt: oboseală, oboseală sau slăbiciune, piele palidă sau galbenă, dificultăți de respirație, amețeli, senzație de amețeală, senzație de leșin, umflare, durere de limbă, ritm cardiac anormal, bătăi rapide sau neobișnuite ale inimii, cefalee, durere în zona oaselor, pieptului, durere de burtă și articulații, probleme de creștere la copii, mâini și picioare reci, potrivit medicinenet.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel