Sfaturi pentru sănătate în lunile friguroase

În timpul iernii, cu toții avem tendința să lenevim mai mult și să acordăm mai puțin timp exercițiilor fizice. Chiar și așa, dorim să rămânem sănătoși, deși nu avem o sarcină ușoară având în vedere alimentele pline de calorii pe care le consumăm.  

Iată câteva sfaturi pentru a vă simți mai bine în lunile friguroase, venite de la reprezentanții Spitalului Județean Fogolyán Kristóf

#Să încetinim!

Măcar să încetinim când vine vorba despre mâncare! Mâncarea - mai ales cina - este ca un ritual: te odihnești și te bucuri de mâncarea delicioasă. Faceți-vă și voi mesele speciale și chiar mai relaxante!

#Creați un mediu relaxat pentru mesele dvs.!

De asemenea, este bine să creezi un mediu relaxat pentru exercițiul de mai sus. Dacă nu aveți posibilitatea pentru acest lucru în timpul zilei, încercați să-l creați pentru micul dejun și cina.

#Mai puțin este uneori mai mult

După o zi obositoare și lungă, poate avem tendința să ne apucăm să golim frigiderul din cauză că am stat înfometați pe tot parcursul zilei. Totuși, acest lucru dăuneză organismului nostru. Ascultă semnalele corpului tău și mâncă de mai multe ori câte puțin!

#Somn, somn, somn!

Somnul ajută corpul și sufletul să se echilibreze. Totodată, un somn bun poate duce la beneficii suplimentare de sănătate.

#Să scăpăm de stres

Încercați exercițiile de yoga, de meditație, o baie fierbinte cu ulei esențial la sfârșitul zilei. Aceste lucruri sunt benefice și pentru sănătatea dumneavoastră.

#Trebuie să consumăm lichide!

Cantitatea potrivită de aport zilnic de lichide, pe lângă hidratarea din interior și din exterior, afectează, de asemenea, starea noastră de bine. Este bun pentru digestia noastră și ne poate reduce și foamea. Hidratați-vă corespunzător și pe timp de iarnă!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel