Sindromul post-COVID există. Dr Andrei Tudor Rogoz: nu e CLAR definit; va fi greu

Oboseala
EXCLUSIV
Medicul Andrei Tudor Rogoz, coordonatorul secției de Boli Infecțioase și al Centrului de vaccinare anti-COVID-19 de la Spitalul Clinic Sanador, spune că sindromul post-COVID există, deși nu e încă bine definit.

Medicul infecționist Andrei Tudor Rogoz, coordonatorul secției de Boli Infecțioase și al Centrului de vaccinare anti-COVID-19 de la Spitalul Clinic Sanador, a declarat la Interviurile DC News și DC Medical, că sunt multe simptome care persistă după ce unii pacienții care s-au vindecat de COVID.

Sunt cazuri în care unii pacienți au raportat cefalee persistentă, stări de oboseală cronică și chiar probleme de coagulare.

”Momentan, nu e clar definit sindromul post-COVID și va fi greu de evaluat pentru că o astenie marcată și alte lucruri nespecifice au tot fost încadrate după mai multe infecții. Sindrom de oboseală cronică. Sunt multe patologii care rămân imprecis stabilite. Sigur există patologie post-COVID, chiar și imediat, de la disfuncții de coagulare care au creat mari probleme unor persoane care nu se știau cu tulburări anterior infecției”, a precizat medicul, specialist în Boli Infecțioase.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel