SITAGLIPTINUM - prospect
13 ian, 12:08
SITAGLIPTINUM - prospect. Acțiune: antidiabetic oral; inhibă dipeptidil-peptidaza 4 (DPP-4) cu creşterea concentrației hormonilor de tip incretin GLP-1 („glucagon-like peptide 1", peptida de tipul glucagonului 1) și GIP („glucose-dependent insulinotropic polypeptide", polipeptida insulinotropă dependentă de glucoză). Astfel, creşte sensibilitatea celulelor pancreatice beta şi alfa la glucoză, cu o secreţie îmbunătăţită de insulină, respectiv glucagon, adecvată glicemiei.
de  DCMedical Team
Foto: Pixabay

SITAGLIPTINUM - prospect

Denumire comercială: JANUVIA

Forma: comprimate

Indicații: pentru pacienţii cu diabet zaharat de tip 2, Januvia este indicat: pentru îmbunătăţirea controlului glicemic, când dieta şi exerciţiul fizic nu realizează singure un control glicemic adecvat şi când metforminul nu poate fi utilizat datorită contraindicaţiilor sau intoleranţei; pentru îmbunătăţirea controlului glicemic, în asociere cu metformin, când dieta şi exerciţiul fizic plus metforminul în monoterapie nu realizează un control glicemic adecvat; pentru îmbunătăţirea controlului glicemic, în asociere cu o sulfoniluree, când dieta şi exerciţiul fizic plus sulfonilureea în monoterapie la doza maximă tolerată nu realizează un control glicemic adecvat şi când metforminul nu poate fi utilizat datorită contraindicaţiilor sau intoleranţei; pentru îmbunătăţirea controlului glicemic, în asociere cu o sulfonil-uree şi metformin, când dieta şi exerciţiul fizic plus terapia duală cu aceste medicamente nu realizează un control glicemic adecvat. Pentru pacientii cu diabet zaharat de tip 2 la care este adecvată folosirea agonistilor PPARgamma (de exemplu: tiazolidindiona), Januvia este indicat: în asociere cu agonişti PPARgamma când dieta şi exerciţiul fizic plus agoniştii PPAR-gamma în monoterapie nu realizează un control glicemic adecvat; în asociere cu agonişti PPAR-gamma şi metformin, când dieta şi exerciţiul fizic plus terapia duală cu aceste medicamente nu realizează un control glicemic adecvat.

Contraindicații: Hipersensibilitate.

Atenție: Nu trebuie utilizat la pacienţi cu diabet zaharat tip 1 sau pentru tratamentul cetoacidozei diabetice. Nu se recomandă în timpul sarcinii şi alăptării.

Reacții adverse: Asociat cu metformin, poate produce greaţă, diaree, dureri abdominale, somnolenţă, scăderea glicemiei. Asociat cu un agonist PPAR-gamma, poate produce hipoglicemie, flatulenţă, edem periferic.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?