Situația specială creată de COVID-19 în România. Bănicioiu: ”dramatică pentru cronici”
30 iun, 20:31
Medicul Nicolae Bănicioiu de la Camera Deputaților a vorbit la dezbaterea ”Spitalele după pandemie II. Cum va arăta noua normalitate în sistemul sanitar” despre situația creată de COVID-19 în pandemie.
de  Florina Pop
Pacient
EXCLUSIV

Medicul Nicolae Bănicioiu a apreciat la dezbaterea ”Spitalele după pandemie II. Cum va arăta noua normalitate în sistemul sanitar” că situația creată în România de pandemia COVID-19 a generat o caracteristică aparte.

”Toată situația generată de criza COVID-19 în România a adus în plus și la o situație specială care tinde să devină dramatică pentru pacienții cronici”, a afirmat acesta. În plus, adaugă el, cum multe dintre spitalele suport COVID erau spitale de urgență, foarte importante în preluarea cazurilor critice și în intervenția pe diverse afecțiuni, au fost ”scoase din aceste protocoale terapeutice” și ”au generat multe cazuri nerezolvate”. Astfel, susține medicul Bănicioiu, ”foarte mulţi pacienţi a căror viaţă a fost pusă în pericol”: ”Vreau să vă atrag atenţia asupra bolnavilor oncologici, unde situaţia a fost haotică, dramatică pentru că oamenii aceştia nu au avut acces la tratament, nici la radioterapie. Chimioterapia a fost făcută foarte greoi. Până şi la consultaţie şi diagnosticare a fost foarte greu accesul în spitale. Nu s-au organizat acele culoare, linii de acces în spitalele respective". 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?