Smas liftingul, operația care te întinerește cu 20 de ani. Dr. Ioan Lascăr explică

Emoții
EXCLUSIV
Invitat la emisiunea Academia de Sănătate, realizată de academicianul Irinel Popescu, prof. dr. Ioan Lascăr a explicat ce înseamnă smas liftingul, varianta modernă de întinerire a feței, câți ani îți șterge din buletin și cât durează efectul ei.

Acad. prof. dr. Ioan Lascăr, șeful Clinicii de Chirurgie Plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă de la Spitalul de Urgență Floreasca, a explicat la emisiunea Academia de Sănătate că în materie de chirurgie estetică, intervențiile au evoluat spectaculos în ultimele două decade.

„De exemplu, putem vorbi de o intervenție complexă sau de maximă complexitate, și anume Smas liftingul. Acesta presupune o abordare (...) la nivelul structurilor faciale de o manieră cu totul și cu totul deosebită, în sensul că, spre deosebire de liftingul clasic care se adresa în exclusivitate modificărilor aparente, adică de la nivelul pielii, de la nivelul tegumentului, cunoscându-se faptul că modificările de la nivelul pielii sunt doar efectul modificărilor de vârstă și nu cauza acestora, cauza modificărilor de vârstă o reprezintă de fapt ptoza generalizată, coborârea generalizată a tuturor părților moi ale feței. Iar tegumentul, evident, este complezant și copiază ceea ce se întâmplă cu structrile situate subdiacent, deci în profunzime și care sunt supuse efectului gravitației de-a lungul câtorva decenii de existență", a arătat specialistul.

Cu ce e mai bun decât liftingul normal?

Liftingul clasic viza „doar îndepărtarea execesului tegumentar și realizarea unui hamac să spun așa din tegument pentru toate părțile moi ale feței, rezultatul era bun, chiar foarte bun de cele mai multe ori, însă de relativă scurtă durată, adică 2-3 ani. Tocmai datorită faptului că pielea nu are capacitatea de a suporta pe lungă durată efectul gravitațional, vectorii gravitaționali ai părților moi asupra structurii tegumentare. Aceasta a făcut ca în ultimele câteva decenii procedeul să fie rafinat", a arătat prof.dr. Ioan Lascăr.

Smas liftingul este, așadar, pasul următor: nu se ridică doar pielea lăsată, ci structurile de sub ia. Mai pe românește spus, tot ce s-a lăsat e ridicat și fixat unde trebuia să stea.

„Practic, pe același tip de abordare clasică, mă refer la tipul de incizii și la cicatricile care apar ca și consecință a practicării acestui procedeu chirurgical, deci pe același tip de incizie și de colare, de ridicare a tegumentului la nivelul structurilor moi ale feței și regiunii cervicale, toate structurile subdiacente sunt repoziționate în locația lor anatomică originală și sunt fixate cu fire de sutură, care permit anularea efectului vectorului gravitațional asupra părților moi ale structurilor faciale. Iar pielea, de această dată, vine doar și acoperă travaliul complex care este realizat la nivelul părților moi faciale", explică specialistul.

Întinerire și cu 20 de ani!

Acest procedeu va întineri uluitor de mult pacienta, iar efectul va dura și de cinci ori mai mult decât în cazul liftingului clasic.

„Smas liftingul este de fapt o prescurtare de la Superficial Muscular Aponeurotic System, deci toate structurile muscolu-aponevrotice situate subtegumentar sunt supuse efectului acestei proceduri chirurgicale și permit obținerea unui rezultat de o calitate excepțională. Asta înseamnă un recul fizionomic, al aspectului fizionomic, de cel puțin 18-20 de ani, deci asta înseamnă cam două decenii de privit înapoi ca și aspect în buletin, ca să spun așa. Iar ca și fiabilitate, ca durată a efectului, un deceniu este cel puțin satisfăcător. Eu de cel puțin 10 ani practic numai această procedură", a arătat prof.dr. Ioan Lascăr

Ce defecte și afecțiuni pot fi rezolvate prin microchirurgie reconstructivă în România, vezi în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel