Smoothie din 6 ingrediente pentru o imunitate de FIER. Se prepară super RAPID

Fructele și legumele colorate ne oferă o bogăție de nutrienți. Esențiale pentru buna funcționare a organismului, fructele și legumele nu trebuie să ne lipsească din alimentație. 

Dacă ai nevoie de un impuls pentru a reduce oboseala și pentru a stimula sistemul imunitar, acest suc de fructe și legume îți oferă nutrienții de care ai nevoie.

Sfecla roșie, morcovii, merele, portocalele, lămâia sunt ingredientele care alcătuiesc acest suc plin de vitamine și antioxidanți.

Beneficiile lor nutriționale sunt numeroase și consumarea lor în fiecare zi este bună pentru sănătatea ta.

Să începem cu sfecla. Această legumă este considerată un aliment care promovează sănătatea și previne bolile. Conține o gamă largă de minerale precum fierul, sodiul, calciul, zincul, cuprul, potasiul și magneziul. Ca să nu mai vorbim de vitaminele din grupul B și vitamina A și C.

Efectele sale antioxidante puternice, în special betalaina, fac din această legumă un tratament terapeutic împotriva stresului oxidativ și a inflamației. De asemenea, combate bolile cardiovasculare. În plus, această legumă roșie ar putea îmbunătăți performanța sportivă. De aici și recomandarea de a o consuma mai ales dimineața.

Morcovul și beneficiile sale

Bogați în carotenoizi, vitamine, fibre, minerale și antioxidanți, morcovii au devenit din ce în ce mai populari datorită beneficiilor lor pentru sănătate și a efectelor antioxidante, antiinflamatorii și antibacteriene.

Beneficiile pentru sănătate ale merelor

Mărul scade colesterolul rău, prin urmare, și riscul de boli cronice.

Portocalele și lămâiele

Portocalele sunt bogate în antioxidanți, vitamina C și fitochimicale benefice, cum ar fi folatul, în lupta cu bolile cardiovasculare.

La fel ca portocalele, acest citric galben și verde este renumit pentru bogăția sa în antioxidanți și vitamina C.  

Pentru prepararea sucului, ai nevoie de următoarele ingrediente:

    • 1 kilogram de sfeclă roșie
    • 500 g morcovi
    • 3 mere
    • 3 portocale
    • 1 lămâie
    • 1 lingură de miere

Spală sfecla, morcovii și merele, apoi taie-le în bucăți mici. Stoaece portocalele și lămâia, apoi amestecă totul într-un blender, până obții o compoziție omogenă. Toarnă băutura într-un borcan, pe care îl bagi la frigider. Consumă un pahar de smoothie în fiecare dimineață. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel