Smoothie din pătrunjel și lămâie, combinația miraculoasă care topește burta în 5 zile

Atunci când încerci să slăbești, unul dintre primele sfaturi pe care le primești este să îți schimbi meniul zilnic și să faci mișcare des. 

Din motive întemeiate, eliminarea kilogramelor în plus necesită adoptarea unui stil de viață sănătos pe termen lung. Dar există și câteva sfaturi care te pot ajuta. Printre acestea: pătrunjelul și lămâia.

Ideală pentru scăderea în greutate, această băutură combină două ingrediente cu proprietăți antioxidante, care stimulează metabolismul să elimine toxinele acumulate în organism. 

Bogată în vitamina C, lămâia este un citric care se remarcă prin capacitatea sa de detoxifiere a organismului. Conținutul de acid citric al acestui fruct ajută la stimularea bilei, ceea ce favorizează digestia, în special după o masă copioasă.

Pătrunjelul, un diuretic natural

Pătrunjelul conține multe vitamine și minerale, oferind organismului foarte puține calorii. Ca să nu mai vorbim de conținutul său în apigenină, un compus aparținând familiei flavonoide care, potrivit unor oameni de știință, ar putea acționa în prevenirea obezității.

Cum să prepari această băutură cu pătrunjel și lămâie

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

    • O cană cu apă
    • 60 de grame de pătrunjel
    • 1 lămâie

1. Toacă pătrunjelul mărunt, de preferință folosind un robot de bucătărie.
2. Apoi stoarce lămâia.
3. Toarnă pătrunjelul în blender și adaugă apa.
4. Amestecă totul timp de câteva secunde.

Cum și când să consumi această băutură miraculoasă

Pentru rezultate vizibile, consumă această băutură dimineața, pe stomacul gol. Repetă acest obicei timp de 5 zile, asigurându-te că ai o dietă echilibrată în paralel.

Prudență

Bogat în fier, pătrunjelul nu trebuie consumat mai mult de cinci zile consecutive. De asemenea, nu este recomandat în cazul administrării de anticoagulante, din cauza conținutului ridicat de vitamina K. În plus, consumul excesiv de pătrunjel poate duce la probleme cardiace, iritarea rinichilor și poate duce la avort.

Lămâia este contraindicată în caz de ulcer sau arsuri la stomac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel