Sondaj DC News: Prea puține informații despre infecțiile rezistente la antibiotice
19 noi 2020 / 16:35
Sondajul DC News privind utilizarea antibioticelor, la care au participat circa 17.000 de oameni, o prea mică parte dintre cititorii platformei știu că bacteriile pot provoca infecții rezistente la antibiotice. 
de  Dana Lascu
Sursa: DC News
EXCLUSIV

În cadrul Sondajului DC News despre utilizarea antibioticelor în România, la întrebarea „Bacteriile pot cauza infecții imposibil de tratat cu antibiotice?”, 41% dintre cititorii platformei - adică 6.307 oameni - au spus că da. 

Pe lângă aceștia, 26,7% dintre cititorii DC News nu cred că bacteriile pot cauza infecții imposibil de tratat cu antibiotice, în timp ce 32,3% dintre respondenți - adică 4.969 oameni - spun că nu știu răspunsul la întrebare. 

„A fost o întrebare pusă așa, mai popular, mai simplu, însemna de fapt dacă germenii devin rezidenți la antibiotice, sau multidrog rezistenți. Și aici, din rezultate se vede că tema nu prea e discutată, oamenii nu au informații. După cum vedeți, cei care răspund afirmativ sunt în număr mai mic și procentul, proporția celor care nu știu este mai mare”, a explicat Val Vâlcu, prezentatorul dezbaterii online „Conștientizarea consumului de antibiotice în timpul pandemiei de COVID-19”, organizată de DC Medical și DC NEWS, în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele sondajului. 

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?