SORAFENIBUM - prospect

Foto: Pixabay
SORAFENIBUM - prospect. Acțiune: antineoplazic din grupa inhibitorilor de proteinkinază; inhibitor kinazic cu ţintă multiplă, inhibând activitatea ţintelor tumorale intracelulare (CRAF, BRAF, V600E BRAF, c-KIT, FLT-3) şi a celor prezente în vascularizaţia tumorală (CRAF, VEGFR-2, VEGFR-3, PDGFR-beta).

SORAFENIBUM - prospect

Denumire comercială: NEXAVAR

Forma: comprimate filmate

Indicații: tratamentul pacienţilor cu carcinom hepatocelular; tratamentul pacienţilor cu carcinom cu celule renale în stadiu avansat, care nu au răspuns la terapia anterioară pe bază de interferon-alfa sau de interleukină-2, sau care nu sunt eligibili pentru aceste terapii.

Contraindicații: hipersensibilitate.

Atenție: Monitorizarea tensiunii arteriale, monitorizarea funcţiei renale la vârstnici; întreruperea tratamentului înainte de intervenţiile chirurgicale; precauţii în IH severă, boli cardio-vasculare severe; monitorizarea toxicităţii cutanate (risc de eritrodisestezie palmoplantară).

Reacții adverse: Foarte frecvente: limfopenie, hipofosfatemie, hemoragie, hipertensiune, diaree, greaţă, vomă, erupţie cutanată, alopecie, sindrom mână-picior, eritem, prurit, oboseală, dureri (inclusiv dureri la nivelul cavităţii bucale, dureri abdominale, osoase, cefalee), creşterea valorilor amilazei, creşterea valorilor lipazei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel