Percheziții la Sorina Pintea. DNA a emis mandat de aducere UPDATE

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății  FOTO: DC Medical
Pe numele Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătății, s-a emis un mandat de aducere din partea DNA.

UPDATE 21.38 "În birou, pe scurt, intră o persoană la doamna Pintea şi discută despre nişte contracte. Iese persoana din biroul respectiv şi, în afara biroului, înmânează un plic altei persoane, căreia îi spune că plicul este pentru Sorina Pintea. În momentul ăla, au venit procurorii. E în regulă, să vedem ce urmează. A, ok, nu e mandat de reţinere, este mandat de aducere. Nu poţi reţine fără audiere, dar este foarte important unde se întâmplă: la Baia Mare. Ne amintim de falsul flagrant din dosarul Cherecheș? Când se întâmpla? Înainte de a candida. Cum a candidat Cherecheș? Din arest. Astăzi şi-a anunţat Pintea candidatura la Baia Mare. Ăsta poate fi un lanţ întreg de coincidenţe", spun jurnaliștii Antena 3, potrivit DC News.

UPDATE 21.29 Plicul cu bani nu ar fi ajuns la Sorina Pintea, susțin surse din anchetă.

Procurorii au emis un mandat de aducere a fostului ministru al Sănătății la sediul central al DNA. Vor ajunge la București cu o mașină.

Tot astăzi, Sorina Pintea și-a anunțat candidatura la Primăria Baia Mare.

UPDATE 19.21 Procurorii DNA se află încă la Spitalul Județean Baia Mare. Perchezițiile nu sunt gata. Sorina Pintea nu este reținută de DNA. Surse susțin că ar fi vorba de 20.000-25.000 de euro dați mită pentru achiziționarea de materiale pentru protejarea răspândirii coronavirusului. 

Știre inițială:

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, actualmente directorul Spitalului Județean Baia Mare, ar fi fost reținută vineri, 28 februarie, de procurorii DNA în urma unui flagrant. Acuzațiile care i se aduc acesteia ar fi legate de implicarea acesteia într-un caz de corupție.

Ar fi acuzată de o mită de 120.000 de lei și ar urma să fie arestată preventiv, scrie DC News.

Surse citate de digi24 susțin că anchetatorii ar avea indicii referitoare la un contract de achiziție a unor echipamente medicale folosite la combaterea noului coronavirus.

DNA nu a oferit informații oficiale.

Vom reveni cu informații.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel