Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății, din nou manager al SJU Baia Mare

Spitalul Județean din Baia Mare
Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății a revenit la funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

După ce a avut funcția de ministru al sănătății timp de maoi bine de un an și jumătate, sorina Pintea a revenit la funcția de manager al spitalșului Județean din Baia Mare. Fostul minister spune că are planturi mari pentru spital. ”Trebuie să finalizăm lucrările începute prin Ministerul Sănătății și derulate cu sprijinul Consiliului Județean și trebuie să amintesc, aici, că Ministerul a acordat Spitalului Județean nu mai puțin de 15 milioane de lei pentru achiziționarea de aparatură medicală și servicii de modernizare. Totodată, Consiliul Județean a alocat, de asemenea, o sumă record în 2019, respectiv 7,5 milioane de lei, o finanțare dublă față de anul 2018. Din acești peste 22 de milioane de lei primiți de către Spitalul Județean de Urgență Mare, în anul 2019, s-a modernizat complet bucătăria unității sanitare, s-au investit sume în aparatură medicală: mamograf, computer tomograf și aparate de radiologie, se va renova holul principal și se va finaliza modernizarea scărilor. Una dintre cele mai mari investiții, însă, o reprezintă Compartimentul de Chirurgie Cardiacă, primul de acest fel din Maramureș și unul dintre puținele existente în țară”, a precizat Sorina Pintea.

Ca o premieră, managerul unității medicale băimărene a anunțat că pe 18 noiembrie 2019, se lansează licitația pentru al doilea aparat de radioterapie, ceea ce va duce la extinderea Centrului Național de Radioterapie Baia Mare, dat în folosință la începutul lunii aprilie 2019. Clădirea care găzduiește buncărul a fost construită din fondurile proprii ale spitalului, iar echipamentul a fost achiziționat de către Ministerul Sănătății, în cadrul unui proiect cu Banca Mondială. Serviciile de radioterapie sunt acordate în sistem ambulator sau în spitalizare continuă atât pacienților din județul Maramureș, cât și din județele invecinate precum Satu Mare, Sălaj sau Bistrița.

”M-am întors cu forțe proaspete și multă putere de muncă, iar între proiectele pe care doresc să le implementez se află și un program de perfecționare continuă a medicilor din Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare. Pentru ca unitatea medicală să ofere cu adevărat servicii de înaltă performanță, este imperios necesară o calificare continuuă a personalului medical. Și îmi doresc, totodată, să promovez respectul reciproc între reprezentanții spitalului și pacienți”, a mai arătat ec. Sorina Pintea, manager al Spitalului Județean de Urgență ”Baia Mare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel