Spitale din Mureș. Cât a alocat Consiliul Județean pentru investiții la două unități medicale

Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș. Foto: Facebook/SCJU Târgu Mureș
Consiliul Judeţean Mureş a alocat peste 5,4 milioane de lei pentru investiţii la Spitalul Clinic Judeţean Mureş şi Spitalul "Gheorghe Marinescu" din Târnăveni.

Spitale, investiții. ”Prin proiectul de rectificare a bugetului a fost alocată suma de 646.000 lei pentru dotarea cu aparatură medicală a SCJ (Spitalul Clinic Județean) Mureş, din care 196.000 lei din bugetul judeţean şi 450.000 de lei din sponsorizări. De asemenea, consilierii şi-au exprimat acordul cu privire la executarea a două lucrări de investiţie derulate de SCJ Mureş, respectiv amenajarea de locuri de parcare la imobilele care găzduiesc Policlinica nr. 2 şi Policlinica Stomatologică nr. 1 situate în Târgu Mureş pe B-dul 1 Decembrie 1918 şi construirea liftului pentru transportul pacienţilor la Clinica de Boli Infecţioase nr. 1. Valoarea celor două investiţii se ridică la suma de 2.413.279 lei”, informează Biroul de Presă al CJ Mureş, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte Spitalul ”Gheorghe Marinescu” din Târnăveni, a fost aprobată documentaţia tehnico-economică şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei "Reabilitare şi modernizare subsol Pavilion central", în valoare totală de 2.430.259,73 lei.

”Investiţia este deosebit de important deoarece în prezent, jumătate din spaţiul de la subsolul Pavilionului central este neutilizat din cauza problemelor de infiltraţii şi inundaţii, hidroizolaţia este deteriorată, fapt ce produce infiltraţii, care, la rândul lor conduc la un grad avansat de degradare a întregii clădiri şi la micşorarea stabilităţii fundaţiei clădirii. Prezenţa continuă a umidităţii ridicate la nivelul subsolului duce la dezvoltarea de mucegaiuri, ciuperci, precum şi insecte care pot pune în pericol sănătatea oamenilor”, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel