Spitalul Clinic Polizu, pe lista celor care preiau gravide cu COVID-19

Gravidă
Pe lista unităților medicale care preiau gravide cu COVID-19 se află și Unitatea de Asistență Materno-Fetală de Excelență, parte a Spitalului Clinic Polizu din INSMC.

Gravide, COVID-19. Bogdan Ștefănescu, purtătorul de cuvânt al Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu - Rusescu" (INSMC), precizează că INSMC se află pe lista unităților medicale care vor prelua eventualele cazuri de femei însărcinate infectate cu virusul COVID-19.

Comunicatul integral:

”Având în vedere situația cu care ne confruntăm, de tip pandemic al infectiei cu noul Corona Virus SARS - Covid 19, vă informăm că pe lista unitatilor care vor prelua eventualele cazuri de gravide in travaliu confirmate cu infectia mai sus menționată, simptomatică sau asimtomatică se află și Unitatea de Asistență Materno-Fetală de Excelență, parte a Spitalului Clinic Polizu din INSMC (Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu - Rusescu")

Precizăm faptul că Unitatea de Asistență Materno-Fetală de Excelență, nu face parte din Componenta de Obstetrică-Ginecologie Polizu (Maternitatea Polizu), aceasta fiind o clădire distinctă proiectata si construita din fonduri europene nerambusarbile in anul 2015 unde, în contextul actual, au fost amenajate un bloc operator/nașteri, un salon cu 2 paturi Terapie Intensivă pentru adulți (lăuze) și un salon cu 2 paturi Terapie Intensivă pentru nou-născuți. Aceste 2 paturi (cuplu mamă-copil) sunt destinate asistenței medicale de urgență a gravidei precum și a nou-născutului, care, după echilibrare, vor fi transferați la Maternitatea Bucur.

Transmitem prin această cale viitoarelor mame că în Spitalul Clinic Polizu activitatea clinică de specialitate obstetrică-ginecologie și neonatologie se desfășoară în parametrii asistenței medicale. Prin aceasta recunoastem ca nasterea este o urgenta medicala si se va bucura de asistenta de specialitate in spitalul nostru ca pana cum. De aceasi conduita de specialitate vor beneficia si pacientele cu afectiuni oncologice conform algoritmului de tratament.

Conform recomandărilor Ministerului Sănătății patologia feminină benignă sau de „follow up" se va reduce până la 20% din capacitatea spitalicească. Transmitem pe această cale viitoarelor mame, că în Spitalul Clinic Polizu triajul de acces se respectă și se realizează în zone și cu circuit special amenajat, în condiții sigure, iar asistența medicală se realizează conform protocoalelor și ghidurilor de bună practică”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel