Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spitalul Județean Botoșani, amendat după ce primarul unei comune a murit
06 aug 2019 / 10:59
Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani a fost sancționat cu 5.000 de lei pentru deficiențele de la Secția exterioară din Săveni, la o lună după ce un primar a murit în respectiva secție.
de  Adisa Codruț
Tragedia s-a petrecut la Spitalul din Săveni. Foto: BotosaniNews.ro

Spital, Săveni, primar. Reprezentanții DSP Botoșani susțin că Spitalul Județean de Urgență Mavromati din Botoșani a fost sancționat cu o amendă în valoare de 5.000 de lei pentru deficiențele sesizate la Secția exterioară a unității medicale din Săveni. Sancțiunea vine după o lună după ce primarul comunei Vorniceni, Toader Leampăr, a murit în unitatea spitalicească din oraşul Săveni, ca urmare a faptului că atunci, în spital, nu se afla niciun medic de gardă.

Potrivit comunicatului, amenda a fost aplicată "pentru nerespectarea reglementărilor legale în vigoare privind munca în schimburi, a timpului de muncă, a regimului pauzelor, luând în considerare existenţa unor factori de risc în mediul de muncă şi capacitatea de adaptare a salariaţilor". Inspectorii DSP au dispus un set de măsuri și au dat un temen pentru remedierea acestora, arată Agerpres.

Spital, Săveni, primar: edil prăbușit pe treptele unui fost spital

Potrivit sursei citate, unitatea medicală din Săveni este secţie exterioară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani, iar pe 4 iulie, anul acesta, primarul comunei Vorniceni a ajuns acolo în urma unui infarct. A fost consultat de o asistentă care era de serviciu, însă, ulterior, a decis să plece. La scurt timp, primarul s-a prăbuşit pe treptele fostului spital orăşenesc.

La faţa locului s-a chemat şi un echipaj de la staţia din Săveni a Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dar şi o ambulanţă SMURD cu medic de la Botoşani, dar primarul nu a putut fi salvat.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?