Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Spitalul Județean Craiova, bărbat decedat pe scările spitalului. Se externase la cerere
03 sep, 19:03
Un bărbat în vârstă de 48 de ani a decedat, astăzi, pe scările Spitalului Județean de Urgență (SJU) Craiova, la scurt timp după ce a fost externat din Clinica de Cardiologie, unde a stat două săptămâni pentru o afecțiune coronariană severă, cardiomiopatie dilatativă ischemică şi diabet.
de  Adisa Codruț

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Craiova, dr. Cristiana Geormăneanu, bărbatului nu i s-a putut monta un defibrilator cardiac pentru că avea o infecție care nu a permis acest lucru şi a fost externat la cerere.

„A fost internat în urmă cu două săptămâni în Clinica de Cardiologie pentru montarea unui defibrilator, dar s-a constatat că prezenta un focar de infecție. Se înțepase într-un cui, la un picior şi avea o plagă suprainfectată şi din această cauză nu a putut beneficia de montarea defibrilatorului. I s-a instituit tratament cu antibiotic injectabil pentru tratarea infecției. De vineri a tot cerut să fie externat şi a spus că vrea să urmeze tratamentul cu antibiotic acasă. Astăzi, medicul l-a externat şi i-a dat indicații pentru a continua tratamentul cu antibiotic acasă, pe cale orală şi să revină la control şi la montarea defibrilatorului cardiac", a declarat, conform Agerpres, purtătorul de cuvânt al SJU Craiova.

Imediat după ce a părăsit spitalul, bărbatului i s-a făcut rău şi a murit pe scările unității spitaliceşti, unde medicii au încercat să îl resusciteze, însă nu a răspuns manevrelor acestora.

Ştiri Recomandate

Comentarii