Spitalul Municipal Sighetu Marmației, dotat cu RMN și alte echipamente medicale

Spitalul din Sighet va avea RMN
Spitalul Municipal Sighetu Marmației va fi dotat cu aparat RMN și alte echipamente medicale. Ministru Sănătății, Sorina Pintea, a vizitat, ieri, unitatea medicală.

Spitalul municipal Sighetu Marmaţiei va fi dotat cu un echipament RMN, dar şi cu alte echipamente medicale precum mamograf, ecograf și altele, după cum a arătat pe pagina sa de socializare, primarul municipiului, Horia Scubli. El a arătat că ministrul sănătății, Sorina Pintea, a vizitat spitalul ieri, aflându-se în Maramureș. „O vizită neanunțată, așa cum doamna ministru Sorina Pintea obișnuiește, a avut în aceasta după amiază la Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

Doamna ministru a vrut să se convingă de modul în care decurg lucrările de amenajare a încăperilor unde se va amplasa RMN-ul și celelalte aparate medicale finanțate de Ministerul Sănătății. A mai fost vizitată secția de oncologie și interne din spital”, a scris Horia Scubli.

„Am reușit să o convingem pe doamna ministru să ne finanțeze în acest trimestru reabilitarea secției de Radiologie, unde se vor amplasa ultimele achiziții, un mamograf, un ecograf de ultimă generație și desigur mult așteptatul aparat cu rezonanță magnetică”, a mai scris el pe pagina sa.

Potrivit primarului, ministrul a apreciat prestația conducerii spitalului și eforturile care se fac pentru eficientizarea serviciilor medicale.

Spitalul din municipiul Sighetu Marmației s-a dezvoltat după primul război mondial, odată cu oraşul, şi e construit din mai multe pavilioane find singurul din județ care funcținează în sisem pavilionar. Primele au fost construite în 1864 şi au funcţionat ca sanatorii pentru bolnavii psihici, femei şi bărbaţi.

În prezent spitalul se întinde pe o suprafaţa de 73.650 m2, este compus din 14 pavilioane în care funcţionează 21 de secţii medicale cu destinaţie specifică afecţiunilor maladive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel