Spor de 80% pentru Ambulanță! Anunțul făcut la Guvern de ministrul Tătaru

Ședința de Guvern
La începutul ședinței de Guvern premierul Ludovic Orban i-a cerut explicații ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, despre un sport negociat cu sindicaliștii de la Ambulanță. Iată ce i-a răspuns Tătaru:

„Domnul ministru Tătaru, știți că am avut negocieri cu SANITAS, cu Sindicatul Solidaritatea, cu Sindicatul angajaților din Ambulanțe, și au rezultat o serie de concluzii care trebuie transpuse într-un proiect de act normativ. Suntem pregătiți?” a întrebat Ludovic Orban, premierul României. 

„Da, suntem pregătiți! Avem și o Hotărâre de Guvern și o Ordonanță. Din discuțiile pe care le-am avut cu Ministerul Finanțelor, am preluat observațiile, și acel spor de 25% pe care l-am discutat și l-am negociat cu Sindicatul Ambulanța se va alinia sau se va completa cu cel de 55% pe care-l aveau, și vor avea un spor de 80%!” a replicat Nelu Tătaru. 

Este vorba de sporul pentru personalul operativ de la Ambulanță, negociat pe 10 noiembrie. 

„Referitor la solicitarea noastrã de crestere a sporului pentru conditii deosebit de periculoase, s-a convenit cresterea cu 25% a sporului pentru personalul operativ din serviciile de ambulantã. Intentia este de a fi acordat începând cu luna noiembrie în conditiile în care actul normativ care va prevede acest spor sã fie finalizat pânã la sfârsitul lunii noiembrie. Premierul a mentionat cã personalul operativ din ambulantã va avea un spor de 55% plus 25%, adicã 80%” se aratã în comunicatul de presã emis de Sindicatul „Ambulanta” după întâlnirea de la Palatul Victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel