Spray-ul nazal împotriva COVID-19 ajunge în scurt timp pe piață

Spray-ul nazal  Foto: Pixabay
Spray-ul nazal care ar bloca virusul SARS-CoV-2 ar putea intra în producția de masă în Marea Britanie. Guvernul britanic va încerca să-l facă disponibil în câteva luni.  

Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham pregătesc un spray nazal care poate preveni infecția cu coronavirus timp de până la două zile.

Spray-ul nazal este în producție în masă și guvernul britanic va încerca să-l facă disponibil în câteva luni.

Cercetătorul principal, Dr. Richard Moakes, a declarat pentru The Sunday Telegraph că este încrezător cu privire la capacitatea spray-ului de a bloca virusul și de a debloca societatea din lockdown și măsurile de distanțare socială. „Va face ca școlile să funcționeze din nou”.

Cercetătorii au declarat că ingredientele spray-ului nazal, care încă nu a fost numit, sunt deja aprobate pentru uz medical. Aceasta înseamnă că spray-ul nazal este sigur pentru utilizare, fără a necesita o aprobare suplimentară din partea autorităților.

Formula spray-ului va ajuta la captarea virusului într-un înveliș din care nu poate scăpa pentru a prolifera.

Moakes a fost citat spunând: „Ca produs de raft, am vorbit cu companii prezente pe piață, deoarece credem că ar putea să le distribuie în mod eficient. Produsul va fi mult mai ușor să ajungă la utilizator decât un medicament nou. Sunt încrezător că poate avea un impact. Scopul nostru este de a avea un impact cât mai curând posibil. Ne-ar plăcea foarte mult să vedem acest lucru până în vară ”, a spus el, citează The Business Line.

Anul trecut, în noiembrie, cercetătorii Universității Columbia au dezvoltat, de asemenea, un spray nazal Covid-19 care ar putea ajuta la prevenirea răspândirii virusului, până când vaccinul va fi pus la dispoziția populației generale. Spray-ul nazal poate fi inhalat astfel încât să prevină proliferarea infecției, conform raportului anterior.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel