SSNN, Institutul RoNeuro Cluj Napoca: ultim omagiu profesorului Ovidiu Băjenaru

Deces,
Un ultim omagiu adus medicului Ovidiu Băjenaru, care a murit răpus de COVID-19, a venit din partea Comitetului științific al Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității, Institutul RoNeuro din Cluj Napoca.

Comitetul științific al Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității, Institutul RoNeuro din Cluj Napoca, au transmis un omagiu adus medicului Ovidiu Băjenaru, care s-a stins din viață în urma infecției cu COVID-19.

„Motto:
“Toți suntem nemuritori, dar trebuie să murim întâi” - Mircea Eliade

Infinitul cuvintelor și al metaforelor reprezintă prea puțin pentru a exprima durerea pierderii celui ce a fost profesorul, neurologul, medicul, mentorul și prietenul devotat, Ovidiu Alexandru Băjenaru. Personalitatea sa inegalabilă va dăinui veșnic în medicina și neurologia modernă, iar pentru vasta sa operă științifică pe care , cu noblețe, ne-o lasă moștenire, nu putem decât să-i mulțumim. Cercetător științific de înaltă ținută internațională, Prof.Univ.Dr. Ovidiu Alexandru Băjenaru a fost inițiatorul a numeroase proiecte de cercetare științifică medicală, multe dintre acestea derulându-se și în cadrul Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității, proiecte prin care a reușit să promoveze la nivel mondial neurologia și medicina românească. Nouă, celor ce ne-a fost oferit darul de a-l cunoaște și de a-l avea alături, ne rămâne obligația de a-i duce mai departe munca și de a încerca să deschidem noi porți în cercetarea științifică medicală. Într-un infinit Laudatio și-n semn de speranță vom duce prin muncă și rugăciune mereu o parte a spiritului nostru către liniștea eternă a celui ce a fost Prof.Univ.Dr. Ovidiu Alexandru Băjenaru.”

 

Comitetul științific al Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității

Institutul RoNeuro din Cluj Napoca

Prof.Univ.Dr. Dafin Mureșanu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel