Starețul mănăstirii Partoș, bolnav de COVID-19: cine face apel pentru donarea de plasmă

Starețul mănăstirii Partoș, în stare gravă, la ATI     Foto: facebook.com/ManastireaPartos
Starețul mănăstirii Partoș din județul Timiș este internat în stare gravă la secția ATI a Spitalului Victor Babeș din Timișoara. Vezi cine face apel pentru donarea de plasmă.

Stareţul mănăstirii Partoş, Varlaam Almăjanu, este în stare gravă la secția ATI a Spitalului Victor Babeș din Timișoara, bolnav de COVID-19. Pompierii au făcut anunțul aseară, îndemnând oamenii să doneze plasmă la Centrul de Transfuzii Timișoara.
„Padre, cum îl știm majoritatea, este starețul Mănăstirii Partoș, Varlaam Almajanu și este internat acum la Spitalul Victor Babes Timișoara.
Starea lui s-a agravat și este internat acum la ATI. Beneficiază de cea mai bună îngrijire medicală din țară. Singurul lucru care lipsește este plasma hiperimuna (sânge provenit de la bolnavi vindecați de COVID-19).
Dacă ați avut COVID-19 sau știți pe cineva care a avut, puteți dona la Centrul de Transfuzii de lângă Spitalul Judetean Timișoara, pentru Padre. El are grupa de sânge A II.”, scrie pe contul de Facebook al ISU Timiș.
De asemeena, pe pagina de socializare a mănăstirii a apărut un mesaj din partea starețului, în care însemană oamenii să respecte regulile, distanța, igiena.
"Dragilor,
Din păcate după primirea rezultatelor testului am fost declarat pozitiv. Se pare că fratele acesta, COVID, nu m-a ocolit. Voi rămâne probabil internat o vreme. 
Vă rog să vă amintiți de mine în rugăciunile voastre, după cum să vă rugați și pentru toți bolnavii și pentru medicii și personalul medical care fac atât de mult bine și care au o misiune deloc ușoară.
Vă port și eu în gândurile mele. Sunteți o icoană deasupra căreia mă odihnesc și de la care îmi iau putere. Suntem împreună. Mereu împreună.
Respectați, vă rog, regulile. Masca, distanța, igiena mâinilor... Știți cât de mult țin la asta. E esențial! Vremurile nu sunt bune...
Dacă cineva dintre voi a fost în contact cu mine sau cu oamenii din proximitatea mea şi observați simptome, vă rog mult să vă căutați medicul de familie, faceți testul și să aveți grijă de voi.
Rămâneți statornici în dragoste! Vă îmbrățișez din suflet!
Ps. Mulțumesc pentru (deja) atâtea mesaje frumoase care mi-au mișcat inima... Sunteți tezaurul meu!
P. Varlaam (Padre)", este mesajul transmis pe pagina de Facebook a mânăstirii Partoş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel