Statine, efect secundar: în ce condiții cresc riscul de diabet

Statine
Statinele, benefice în scăderea colesterolului, sunt asociate cu un risc de diabet, în cazul unor infecții ale țesuturilor moi sau ale pielii.

Statinele, medicamente utilizate în scăderea colesterolului. Însă în cazul infecțiilor pielii și țesuturilor moi, utilizarea statinei este asociată, în mod ironic, cu un risc crescut de apariție a diabetului, care este un factor de risc pentru astfel de infecții.

Într-un studiu al Jurnalului Britanic de Farmacologie Clinică, utilizarea statinei timp de 91 de zile a fost legată de riscuri crescute de infecții ale pielii și țesuturilor moi și diabet.

Riscul crescut de infecție a fost observat atât la persoanele care au făcut, cât și la cele care nu au dezvoltat diabet.

Studiul a examinat rețetele medicale din 2001 până în 2011 de la Departamentul australian de afaceri ale veteranilor.

"Considerăm că rezultatele consolidează nevoia clinicienilor să fie conștienți că utilizarea statinei poate fi asociată cu diabetul, precum și un posibil risc crescut de infecții ale pielii", a declarat Humphrey Ko, autorul principal al Universității Curtin din Australia.

 

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel