Știi ce pui pe masă? Pericolul invizibil din mări care ajunge pe farfurie

Pește
Cercetătorii au descoperit niveluri foarte ridicate de microplastic în pești și moluște. 

Cercetătorii de la Hull York Medical School și Universitatea din Hull au analizat peste 50 de studii între 2014 și 2020 și au descoperit niveluri ridicate de contaminare cu plastic în pești, crustacee, moluște.

”Nimeni nu înțelege pe deplin impactul complet al microplasticului asupra corpului uman, dar dovezile timpurii din alte studii sugerează că cauzează rău. (…) Microplasticul a fost găsit în diferite părți ale organismelor, cum ar fi intestinele și ficatul. Specii de fructe de mare, cum ar fi stridii, midii și scoici, sunt consumate întregi, în timp ce la peștii și mamiferele mai mari se consumă doar părți. Prin urmare, înțelegând contaminarea microplastică este esențială a anumitor părți ale corpului și consumul lor de către oameni”, spune autorul studiului, Evangelos Danopoulos, potrivit unui comunicat al universității citate.

State precum China, Australia, Canada, Japonia și SUA se numără printre cei mai mari consumatoare de moluște. Oamenii de știință au sesizat că moluștele colectate în largul coastelor Asiei au fost cele mai puternic contaminate de plastic.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel