Stomatologie, București: tichete pentru aparate ortodontice

Copiii trebuie învățați de mici să meargă la stomatolog
Proiectul "Smile" prin care copiii cu vârste între 10 și 17 ani pot beneficia de tichete pentru aplicarea de aparate ortodontice fixe a fost lansat vineri, 2 august, de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Aparate ortodontice, București. "După obţinerea adeverinţei medicale, părinţii trebuie să se adreseze clinicilor stomatologice afiliate în acest proiect, (...) care vor da indicaţia de aplicare a aparatului ortodontic fix. Acest document, împreună cu o copie după buletin şi certificatul de naştere al copilului, se va încărca în aplicaţia special creată", a arătat Vasile Apostol, managerul proietcului "Smile", lansat vineri, 2 august, de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, proiectul va beneficia de un buget de 20.053.000 lei pentru perioada 2019 - 2020, fiind destinat unui număr de 20.000 de elevi. Valoarea unui voucher este de 990 de lei maximum.

Aparate ortodontice, București: condiții

Pentru a beneficia de serviciile oferite de voucher, copiii trebuie să aibă domiciliul stabil sau viză de reşedinţă în Bucureşti, cu minimum şase luni înaintea depunerii dosarului. Puștii trebuie să obţină o adeverinţă medicală eliberată de un medic stomatolog din reţeaua de cabinete şcolare a ASSMB.

Apoi, puștii vor fi programaţi să se prezinte la sediul Direcţiei Programe, Proiecte din Bulevardul Ion Mihalache nr. 11-13, pentru verificarea eligibilităţii şi conformităţii administrative a dosarului. După semnarea dosarelor de acordare a sprijinului se vor elibera voucherele care vor putea fi utilizate în cadrul clinicii pentru care a optat beneficiarul.

Aplicaţia, precum şi alte informaţii despre proiect, pot fi găsite la adresa: http://smile.assmb.ro/.

"Sprijinul nostru, de 990 de lei, acoperă doar amprenta de studiu şi cele două arcade. Dosarul imagistic iniţial, cel în baza căruia medicul ortodont stabileşte dacă avem sau nu nevoie de un aparat fix, precum şi toate consultaţiile din procesul medical intră în sarcina părinţilor", a mai precizat Vasile Apostol, conform sursei citate.

Hotărârea privind implementarea proiectului Smile a fost adoptată pe 18 octombrie 2018 de Consiliul General al Capitalei, la iniţiativa primarului general al Bucureștiului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel