STRONTIUM RANELATUM - prospect

Foto: Pixabay
STRONTIUM RANELATUM - prospect. Acțiune: antiosteoporotic; reechilibrant al turnover-ului osos în favoarea formării osoase.

STRONTIUM RANELATUM - prospect

Denumire comercială: OSSEOR

Forma: granule pentru suspensie orală

Indicații: tratamentul osteoporozei la femeile după menopauză, pentru reducerea riscului de fracturi ale coloanei vertebrale şi şoldului.

Contraindicații: hipersensibilitate.

Atenție: alimentele, laptele şi produsele lactate reduc absorbţia ranelatului de stronţiu. Se recomandă administrarea la distanţă de mese, preferabil la culcare, la cel puţin 2 ore după consumul de alimente, lapte sau produse
lactate sau suplimente de calciu. În caz de tratamentului pe cale orală cu tetracicline sau chinolone, trebuie întreruptă administrarea concomitentă a ranelatului de stronţiu. Precauţie în caz de clearance al creatininei sub 30 ml/min, în caz de risc crescut sau antecedente de evenimente tromboembolice venoase, inclusiv embolii pulmonare. Posibile cazuri de sindrom sever de hipersensibilitate, incluzând în particular erupţie cutanată medicamentoasă cu eozinofilie şi simptome sistemice (DRESS), uneori letale.

Reacții adverse: Frecvente: cefalee, tulburări ale stării de conştienţă, pierderea memoriei, greaţă, diaree, scaune moi, dermatită, eczemă, evenimente tromboembolice venoase, creşteri ale creatinkinazei serice. cu frecvenţă necunoscută: vărsături, dureri abdominale, iritaţia mucoasei bucale, creşterea transaminazelor serice, reacţii de hipersensibilitate, dureri musculo-scheletice, edem periferic, stare febrilă, stare confuzională, hiperreactivitate bronşică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel