Studiu clinic promițător pentru tratarea unei boli rare de sânge
31 mai 2020 / 20:32
Limfomul intravascular cu celule mari B (IVLBCL) este un subtip rar de cancer de sânge căruia japonezii i-ar fi găsit un tratament.
de  Adisa Codruț
Probe de sânge

Studiile clinice pentru tratarea unui subtip rar de cancer de sânge - limfom intra-vascular cu celule mari B (sau IVLBCL) – arată promițător, susțin cercetători japonezi. Aceștia au creat un tratament care presupune implicarea secundară a sistemului nervos central, iar rezultatele se văd: 76% dintre pacienții participanți la studiu au trăit doi ani fără progresia bolii. Acest tip de cancer este dificil de diagnosticat întrucât limfocitele canceroase cresc în interiorul vaselor de sânge mici, în loc de ganglionii limfatici și nu există umflarea/mărirea ganglionilor perceptibili. Iar raritatea acestei boli a făcut dificilă testarea combinațiilor de medicamente. Nu există tratament.

Cercetători de la universitățile nipone Nagoya și Mie au gândit un protocol de administrare a unui tratament la care au participat 38 de pacienți cu vârste între 20 și 79 de ani. ”Am considerat că chimioterapiile care conțin rituximab combinate cu tratamentul problemelor secundare ale sistemului nervos central ar putea duce la îmbunătățirea suplimentară a rezultatului clinic”, remarcă dr. Kazuyuki Shimada, de la Universitatea Nagoya.

Studiul, AICI.

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?