Studiu COVID-19 cu 30.000 de români. Dr Rafila explică

Președintele Societății Românie de Microbiologie, profesorul Alexandru Rafila, spune că se va efectua un studiu COVID-19 în România și va cuprinde circa 30.000 de români.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandr Rafila, a declarat, la Antena 3, că cifrele despre COVID-19 în România arată că ne aflăm într-o fază de platou și că rata de transmisie s-a redus.

”O să existe un studiu relevant pentru regiunile de dezvoltare ale României, inclusiv București-Ilfov. Va include circa 30.000 de persoane și se va face cu cele mai avansate metode de diagnostic, cu o foarte bună specificitate. Nu se fac din sânge, ci din ser prelevat de la pacienți, e o metodă puțin mai complicată, dar utilizată în toate statele care au făcut astfel de studii”, a afirmat Alexandru Rafila, conform sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel