Studiu despre COVID la Regina Maria. Nirvana Georgescu: tinerii și vârstnicii aveau anticorpi puternici după boală

Nirvana Georgescu, director de calitate Regina Maria   FOTO: arhivă personală
EXCLUSIV
Nirvana Georgescu, director de calitate și siguranța pacientului Regina Maria, a vorbit la dezbaterea „Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei”, organizată de DC Media Group, despre un studiu realizat la rețeaua medicală unde lucrează.

Invitată la dezbaterea ”Testarea COVID în România, la un an de la debutul pandemiei”, organizată de DC Media Group, Nirvana Georgescu, director de calitate și siguranța pacientului Regina Maria, a discutat despre un mic studiu desfășurat de rețeaua medicală unde activează.

”Este vorba de un studiu, am început la jumătatea anului trecut, am testat persoane care au trecut prin boală. Rezultatele inițiale au arătat lucruri care mergeau mână în mână cu constatările unor studii mai mari făcute în lumea medicală. S-a confirmat și la noi faptul că anticorpii au o anumită remanență după care nivelul lor începe să scadă, s-a confirmat faptul că aproape 80% dintre persoanele testate aveau un nivel satisfăcător al anticorpilor la un interval de aproximativ o lună după testare.

Am avut câteva concluzii care erau legate de grupele de vârstă pe populația pe care am avut-o noi în acest studiu. Grupele de vârstă la care nivelul anticorpilor aveau o remanență ceva mai înaltă, la noi, culmea, micul nostru studiu, grupele de vârstă extreme - adică persoanele foarte tinere și foarte în vârstă - păreau să mențină un nivel al anticorpilor corespunzător la un nivel mai mare după boală. Și am avut și o confirmare legată de legătura dintre intensitatea bolii și intensitatea răspunsului imun la pacient, adică pacienții cu forme mai severe de boală au avut un nivel suficient de ridicat al anticorpilor al momentul testării, a precizat Nirvana Georgescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel