Sunt destui epidemiologi în România? Conf dr Daniela Pițigoi explică

Daniela Pițigoi  FOTO: arhivă personală
EXCLUSIV
Conf dr Daniela Pițigoi a vorbit, la o dezbatere online a DC Media Group, despre numărul medicilor epidemiologi din România în contextul pandemiei de coronavirus.

Conf dr Daniela Pițigoi, medic primar Epidemiologie, a declarat, la o dezbatere online organizată de DC Media Group, că ”epidemiologia a devenit acum o disciplină foarte importantă și în prima linie” în lupta cu noul coronavirus. 

Specialitatea ”este importantă și grea, și provocatoare, dar acest lucru îl știm în special noi, iar aceste aspect devin evidente pentru toată lumea în momente de criză, de epidemii, de pandemii. Din păcate, noi suntem o armată mică, cam 250-280 de epidemiologi sunt activi la ora actuală în România”, afirmă conf dr Daniela Pițigoi de la UMF București.

Aceasta mai spune că s-au făcut eforturi pentru creșterea numărului de epidemiologi prin scoaterea de locuri la rezidențiat, în fiecare an mai multe.

”Din fericire avem acum rezidenți foarte buni și foarte activi. Sunt în număr de 65 (anul I, II și III). Ei au fost mobilizați imediat ce s-a confirmat primul caz în România. Activează la DSP, la Institutul Național de Sănătate Publică, la Institutul Matei Balș, deci în teren, merg la contacți, fac anchete epidemiologice, completează date. Este o muncă foarte dificilă, foarte grea, se lucrează sub presiune, dar cu toți suntem mobilizați și am înțeles că este foarte important să fim disponibili tot timpul”, adaugă specialista.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel