Suplimente din plante, pericol sau beneficiu? Efectul asupra gravidelor

Pastile
Cercetătorii au descoperit că există o legătură între unele plante folosite în suplimente pentru slăbit, memorie și avorturi, respectiv malformații congenitale.

Suplimente, plante, avorturi. Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) avertizează că unele plante din suplimentele pentru slăbit și memorie ar duce la avorturi și malformații congenitale. Asta din pricina unei substanțe chimice numite vinpocetina, derivată din planta numită brebenoc, pervincă în popor. Aceasta se regăsește și în diferite suplimente alimentare vândute în magazinele din State, informează dailymail.co.uk.

Potrivit sursei citate, studii pe animale au legat-o, și în doze mici, de avorturi spontane și nașterea bebelușului cu o greutate mică. Vinpocetina a fost anterior asociată cu scăderea tensiunii arteriale și dureri de cap. Dacă în China, Rusia și Germania, este un ingredient controlat folosit în rețete pentru tratarea problemelor cognitive după un accident vascular cerebral, în State poate fi luat fără rețetă.

Suplimente, plante, avorturi: avertismentul FDA

FDA a cerut, recent, public, femeilor sunt însărcinate sau care intenționează să aibă copii să evite suplimente ce conțin această substanță."Sfătuim femeile gravide si femeile care ar putea rămâne gravide să nu ia vinpocetina", se arată în mesajul FDA, citate de dailymail.co.uk.

FDA nu a interzis încă suplimentele care conțin vinpocetina. În octombrie 2015, senatorul Claire McCaskill a solicitat o investigație privind această substanță prezentată publicului ca stimulator al creierului. Solicitarea a survenit după un studiu din revista Wiley care analiza 23 de suplimente alimentare și în urmă căruia 17 dintre acestea conțineau un nivel ridicat de vinpocetină.

"Avertismentul de siguranță (...) este doar unul dintre mulții pași pe care FDA le ia pentru a se adapta la realitățile industriei de suplimente nutritive în evoluție", au mai susținut reprezentanții FDA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel