Surse naturale de progesteron și estrogen


Produsele de soia conțin cel mai ridicat nivel de estrogen natural. FOTO Pixabay
Estrogenul și progesteronul sintetice sau chimice nu sunt aceleași cu ceea ce produce organismul și pot avea reacții adverse grave. Potrivit Institutului Național de Sănătate, terapia de înlocuire hormonală vă poate crește riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și cancer de sân.

Există însă surse naturale care pot fi utilizate pentru a ajuta la echilibrarea nivelului de estrogen și progesteron.

Yam mexican sălbatic

Yam mexican sălbatic sau Dioscorea mexicana este o sursă naturală de progesteron. "Progesteronul din diosgenină, extras din iaurturi mexicane, este identic cu progesteronul natural al ovarului sau placentei umane", potrivit Colegiului American de Obstetricieni și Ginecologi Obstetricieni și Ginecologi.

Există dovezi științifice bune pentru utilizarea DHEA sintetizată din extract de yam sălbatic, dar sunt necesare studii suplimentare pentru concluzii ferme.

Boabe de soia

Soia este bogată în fitoestrogeni sau izofllavone, „compuși derivați din plante și transformate în substanțe estrogenice slabe în tractul gastrointestinal", potrivit Institutului Național de Sănătate

Produsele de soia conțin cel mai ridicat nivel de estrogen natural. Pentru a obține 1 miligram de izoflavone, este nevoie de un gram de soia. Unii experți nutriționali NIH presupun că un aport zilnic de 50 de miligrame de izoflavone este sigur; cu toate acestea, suplimentele alimentare pot conține mai mult de 85 de miligrame de izoflavone într-o singură unitate, iar unii producători sfătuiesc să ia două pe zi

Lignani

Lignanii oferă fitoestrogeni și pot modula semnalizarea estrogenului. Lignanii sunt surse naturale de estrogen

Surse dietetice de lignani includ semințe de in, secară, cereale și unele fructe de pădure

Studiile de terapie de substituție hormonală au fost făcute pentru a determina dacă HRT are efecte benefice asupra fracturilor osoase, potrivit Institutelor Naționale pentru Sănătate

Dovada clinică arată că fitoestrogenii ajută la menținerea sau îmbunătățirea sănătății scheletului

Aceasta înseamnă că HRT natural poate fi benefic în reducerea riscului de osteoporoză.

Prudență

Sursele naturale de estrogen și progesteron pot avea unele riscuri pentru sănătate. Este important să discutați cu un medic pentru a determina dacă fitoestrogenii și lignanii alimentari sunt potriviți pentru dvs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel