Sute de credincioși, împărtășiți cu aceeași linguriță: ce riscă, explică medicul Tudor Ciuhodaru

Medicul Tudor Ciuhodaru    Foto: facebook.com/TudorCiuhodaru/
Sute de credincioși au fost împărtășiți cu aceeași linguriță la sfârșitul slujbei de Înviere organizată de ÎPS Teodosie. Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat care sunt riscurile.

Sute de credincioși s-au înghesuit, marți seara, să ia Lumina Sfântă, la slujba de Înviere organizată de ÎPS Teodosie. La sfârșitul liturghiei credincioșii au fost împărtășiți cu aceeași linguriță, așa cum se obișnuiește. Medicul Tudor Ciuhodaru spune că regulile de igienă trebuie respectate, în orice condiții și că „suntem pe teren minat”.

”Astfel de gesturi nu fac decât să crească riscul epidemiologic și din păcate vedem că sunt multe persoane care ignoră aceste reguli, inclusiv cele de distanțare fizică și se expun unui risc pe care nu îl dorim nimănui. Cât timp mai sunt purtători asimptomatici ai coronavirusului, 4 din 5 sunt asimptomatici, riscul de a se transmite o astfel de infecție este major.(...) Și cu sau fără pandemie, gândiți-vă că peste 200 de afecțiuni ar putea fi prevenite în momentul în care respectăm aceste reguli de igienă”, a spus el citat de Antena3

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel