SUUB, prelevare de organe: patru persoane primesc o șansă la viață

Operație de transplant
La SUUB a avut loc azi o prelevare de organe care va da o șansă la viață altor patru persoane aflate pe listele de așteptare.

La Spitalul Universitar de Urgență București a fost realizată, azi, o prelevare multiplă de organe (rinichi, ficat, cornee). Aceste organe vor salva viețile a cel puțin patru bolnavi.

Activitatea este realizată în cadrul Programului Național de Transplant și a fost efectuată de o echipă multidisciplinară care cuprinde medici din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București, din cadrul Institutului Clinic Fundeni, Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” și din cadrul Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT).

„Pacientul donator a fost îngrijit în Spitalul Universitar de Urgență București pentru politraumatism prin accident rutier, iar în cursul zilei de ieri s-au întrunit condițiile pentru a putea fi realizată prelevarea organelor.
Mulțumim familiei care a înțeles importanța donării de organe în scopul salvării altor vieți”, arată într-o informare pe rețeaua de socializare SUUB.

„Consimțământul de a ne dona organele în cazul nefericit în care corpul nu ne mai poate susține în viață este unul dintre cele mai generoase gesturi pe care le putem face.
Spitalul Universitar de Urgență București este un membru activ în cadrul Programului Național de Transplant alături de alte spitale din România acreditate pentru activitatea de recoltare de organe de la pacienții aflați în moarte cerebrală”, se mai arată în postare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel